Det råder inga tvivel om att handeln på nätet har ökat markant de senaste åren.  I och med detta så har en speciell typ av handel också fått mer och mer uppmärksamhet. Nämligen den privata handeln, som sker till exempel på Blocket och Tradera. När man tänker tillbaka på livet innan dess sajter fanns, ja då känns det väldigt konstigt.

För vart skulle man i så fall letat efter lägenheter? Vart skulle man sälja alla skorna som man inte få plats med längre? Och hur skulle man överhuvudtaget hitta alla de där superfynden som Tradera faktiskt bidrar med? Svaret på den från finns nog inte, utan det enda man kan göra är att konstatera vilken framgång Tradera har haft.

Och inte har Tradera bara bidragit med bra och prisvärda auktioner, utan även trygga och säkra betaltjänster? En tjänst som få webshopar ännu i dag inte förstår vikten av, utan istället måste kunden känna sig otrygg när den ska köpa något.

Just därför så är dessa typ av sajter som erbjuder bra betalningslösnignar det enda rätta för dom som handlar mycket och ofta på nätet. Och vi vet ju alla hur populärt både Tradera och Blocket har blivit? Detta är troligtvis två av Sveriges allra mest populära forum för  sälja och köpa, och det är nästintill löjligt hur många bra fynd man hittar ibland.