Betala faktura

I dagens samhälle där allt är digitalt och styrt med dator, blir papper och handel över disk allt mer något som tillhör det förflutna. De flesta som växer upp idag, i alla fall i utvecklade länder har någon form av datavana och handlar i alla fall ibland via nätet. Detta gör nu att till exempel Svensk kassaservice har försvunnit. Något som egentligen bara kostade staten 400milj kronor årligen. En tjänst som allt färre använde och som sjunkit med 15-20% årligen de senaste åren. Men gråt inte över detta. PTS har många olika alternativ för den som annars gillade just Svensk kassaservice.

De flesta idag betalar sina räkningar eller inköp online. Antingen direkt med ditt VISA-kort eller så använder man sig av internetbanken och betalar fakturan där. Då med OCR-nummer och så kan man välja om det vara som ett autogiro eller liknande. För den som inte är lika bevandrad med internet och datorer så är detta ett problem. Och då tänker man väl främst på de som är äldre. De som inte har följt med i den digitala världen och som kanske inte har full koll på hur det fungerar eller kanske bara inte litar på att allt kommer gå som det ska. Den svenska regeringen tror också på att det kommer bli billigare, både för kunden, men också för staten med att ta bort kassaservicen.

Allt på ett bräde

Vill du också betala allt på ett bräde, med samma kort, och slippa en massa avgifter och annat, så kan du kolla in www.billhop.se. Ett företag där du betalar alla dina räkningar och fakturor på ett kort. Det enda som du betalar är en engångsavgift på 3.5% på fakturabeloppet. Då slipper man också ta en massa dyra lån och med Billhop blir det ingen kreditupplysning eller annat.