Vi kan nog inte förneka att det är många som nuförtiden ställer sig skeptiska gentemot det här med att ta ett sms lån. Och det finns väl visserligen en hel del anledningar till dessa misstankar och skepticism, men även det som är dåligt har ju sina fördelar. Generellt sett så kan man väl säga att sms lånet faktiskt hjälper en hel del som är i en mindre ekonomisk kris.

Och även om ordet kris nu inte klingar så bra, kan man väl snarare kalla det för ett ekonomiskt stöd. Kanske behöver man betala tillbaka en viktigt räkning på studs, eller så vill man boka in den där efterlängtade resan men får inte lön förrän om några dagar. I situationer som dessa kan ett sms lån vara något som ligger nära och bra till hands. Det är mycket enkelt att ansöka och man behöver inte ha några särskilda preferenser, mer än att man har åldern inne och inga större betalningsanmärkningar.

Det är alltså inte riktigt förtjänat att tala illa om sms lånen. Det finns som sagt för- och nackdelar med allting, och det viktigaste är att man själv som individ tar ansvar över sina handlingar och de eventuella lån man väljer att ta. Det borde ju exempelvis te sig självklart att man överhuvudtaget inte ska låna pengar om man inte har ansvar och hjärna nog att kunna hantera detta. Dessa pengar är trots allt bar till låns och måste förr eller senare betalas tillbaka med en ganska så hög ränta. Kom ihåg det!