Att planera ett företagsevent ska vara både roligt och trevligt för alla inblandande. Därför är det viktigt att se över vad som är tänkbart och vad som aldrig skulle fungera.

En stor arbetsplats kan vara svårare att göra folk nöjda med. Det handlar i synnerhet om att det finns många som måste göras nöjda, och fler som kan bli besvikna.

Olika event med olika syften

Det finns många anledningar till att ha ett företagsevent. Bland annat för att få ihop en ny eller gammal grupp och göra den tightare. Att få arbetarna att lära sig något via en föreläsare är också bra. Det har åtminstone ingen nackdel. Att bjuda in någon som kan föreläsa för att ge spetskunskap kan betala av sig i slutändan för en arbetsgivare.

Samtidigt finns det annat att tänka på. Till exempel att det går att skapa ett roligare event. Det behöver inte vara en regelrätt fest likt en nattklubb men åtminstone något som kan lätta lite på stämningen för medarbetare och övrig personal.

Det kan se ut på väldigt olika sätt. Ett konkret exempel är att arbetsgivaren, eller ansvariga för eventet, hyr en stor lokal där arbetarna kan samlas. Beroende på pandemin och restriktionerna kommer det här dock att se annorlunda ut, även om restriktionerna inte kommer att vara för evigt. Men ett företagsevent med en lättare stämning är ofta att föredra. Det får personalen att känna att de är lediga på allvar och ger dem mer utrymme att faktiskt kunna slappna av.