Att marknadsföra sig har varit ett sätt för företag att berätta för allmänheten att de finns för att få kunder. Förr kunde detta göras genom tidningar och reklamblad. Nu finns det andra sätt.

Facebook har funnits i många år och det var från början ett sätt för människor att hitta varandra. Nu för tiden används Facebook för att annonsera och lägga ut videor och andra saker. Det är långt ifrån alla som vet hur det går till när en annons ska läggas ut. Du kan välja hur du vill annonsera ut ditt företag och du kan anlita hjälp med din Facebook-annonsering om du känner att du inte har tid eller kunskap att göra det själv. Det finns olika sätt att annonsera på Facebook och det gäller att hitta det sätt som du tror kommer att ge dig mest kunder.

Att annonsera på facebook

Du kan välja om du vill spela in en reklamvideo och lägga upp på facebook. Det är ett bra sätt att annonsera, dels är det gratis och dels kommer många kunna se det, om du väljer att det ska ses av alla. Det kan ge företaget kunder internationellt. Du kan också välja att göra en Facebooksida som du gör reklam för på din egen Facebooksida. Dina vänner kan dela denna reklam med sina vänner och på så sätt kan du göra reklam för företaget.

Du kan skapa ett reklamblad som du lägger upp som bild på facebook också. Detta reklamblad kan du välja att skriva på engelska om du nu vill ha internationella kunder. Du kan också skriva ett inlägg på din Facebooksida och be folk att dela detta för att på så sätt få publicitet och locka fler kunder. Du kanske inte vill attrahera så många kunder som möjligt utan du kanske bara vill berätta att du finns och låta kunderna komma till dig, istället för att jaga dem.