Vi lever i ett konsumtionssamhället. Och när vi hela tiden handlar nytt så blir det även lätt att vi slänger upp mer och mer på vinden eller ner i förrådet. Alternativt att vi slänger det på tippen – helt fungerande prylar och möbler. Men, det finns så mycket andra och enkla lösningar att vi egentligen borde kunna stänga ner soptipparna helt och hållet då det alltid finns något som vill ha det som vi längre inte vill ha.

Fynda eller låt någon annan fynda

Genom att söka sig till nätet och dess magiska värld kan det öppna upp för många spännande möjligheter. Genom att annonsera ut din soffa blir du av med den snabbt , du får pengar för det och det kommer någon hem till din dörr för att hämta den. Enklare än så kan det inte bli. Sen kan du även klappa dig på axeln då du är en riktig miljökämpe och gör något för miljön. Fyndtorget är en köp- och säljsajt där du även, när du sålt något, kan passa på att även göra ett riktigt fynd. För det borde du kunna unna dig nu när du varit så duktig. Men, annars bör du ha det i åtanke när du är på jakt efter något gammalt och som du inte längre tror finns någonstans. Då är det stor sannolikhet att det finns på Fyndtorget.

Andra möjligheter att bli av med det du inte vill ha kvar

  1. Sök upp om det finns några loppisar där du kan köpa ett bord och ställa ut prylar och kläder
  2. Har du konst eller designmöbler kan du sälja det genom auktionsfirmor
  3. Gör som i serien ”How I met your mother” och ställ ut det du vill bli av med utanför huset och vänta på att någon går förbi och tar det.

Länge leve köp- och säljsajter! Och ett annat bra tips är att när du säljer något så kan det vara bra att sticka ut lite – och jätteviktig att ha en bild – här kan du ta del av lite roliga annonser. Du kanske inte behöver vara så extrem, men du kanske kan få lite inspiration.