En av de nyare fenomenen på annonsmarknaden är den formen av ”bakvända annonsering” där privatpersoner eller företag vänder sig till en tjänst som skickar vidare deras förfrågningar till de som bäst kan leverera. Med andra ord: att man beställer offerter istället för att själv få dem skickade till sig. Fenomenet har många fördelar, framför allt effektivitetsmässigt.

Offerta är en av de pionjärer som samlar offerter och intressenter på en och samma plats, dit den som vill ha en specifik tjänst – exempelvis städning eller en hantverkare – kan vända sig med sin önskan och inom några dagar få ett antal relevanta offerter skickade till sig. Det är verkligen inte så dumt, när man vill spara in tid och ha någon form av kvalitetsgaranti som man knappast kan vänta sig varsomhelst ifrån.

Det är sannolikt en tidsfråga till dess att det här blir en trend i annonsvärlden till den grad att varje stad har en större offereringstjänst av det här slaget. Just Offerta har inte nischat sig på en specifik stad utan finns över hela Sverige.

Ny post, skriv förslagsvis om ”bakvänd annonsering” där kunder annonserar för att hitta leverantörer på sajten Offerta.