Det antal elever som vill utbilda sig inom reklam och marknadsföring blir allt fler. Det är verkligen en bransch som expanderar, och som många vill in i. Sedan kan man välja att fokusera mer på textbiten och bli skribent eller copywriter, man kan välja att fokusera mer på bild och exempelvis bli designer, art director eller illustratör och man kan givetvis välja att fokusera på tekniken. Där är bredden stor, man kan jobba som allt från filmare till klippare till redigerare eller tryckare.

Det är därför branschen är så pass spännande, bland annat i ögonen på folk som vill ge sig in i den och kunna försörja sig på den. Då är det viktigt att ha rätt sorts marknadsföringsutbildning, så att den man vill anställas av kan skilja agnarna från vetet – det vill säga välja en själv!
Det finns gott om reklam- och marknadsföringsutbildningar nu för tiden. Exempelvis kan man gå och prata med sin syokonsulent för att få mer information, eller så kan man leta på Internet och gå in på de olika utbildningarnas webbplatser. Lycka till i letandet!