Det är roligt att inreda, likaväl hemma som på arbetsplatser och offentliga rum. Kristallkronor på ett äldreboende är verklighet i Kungsbacka – till både de boendes och personalens stora tillfredsställelse. Med lite kristall blir allt genaste festligare. Men hur tänka kring just lampor och säkerhet?

1738143-chandelierKristallkronor på ett äldreboende? Så ser det ut på Åsa äldreboende i Kungsback enligt GP. Det är nämligen väldigt enkelt att inreda för att skapa en känsla av lyx. Dessutom är kristallkronor en symbol för flärd och fest hos många äldre, från deras barndom och uppväxt. En sorts symbol.

Det är inte alltför dyrt att köpa kristallkrona, eller i alla fall inte så dyrt som många kanske tror. Är du osäker på vart du ska hitta eller köpa kristallkrona – köp kristallkrona hos confidentliving.se. Det är lätt att skapa en helt ny och spännande stämning på till exempel ett kontor med en kristallkrona som lyser och glittrar tyst i taket. Elegans och lyx är två ord som faktiskt inte behöver kosta en förmögenhet att få. Det gäller att som på äldreboende tänka kreativt och med stor fantasi.

 

Viktigt att kontrollera säkerhet

I Svd skrivs det samtidigt att det är viktigt att kontrollera att en lampa är säker, särskilt om den är köpt second hand. Att kontrollera att den till exempel är renoverad på ett riktigt sätt är a och o. Den kan nämligen vara farlig om sladden är av tyg eller sliten plast, om lamphållaren är av metall och om stickkontakten är trasig. Om stickkontakten dessutom är ojordad kan det bli problem om du bara har jordade uttag hemmavid.

Via Elsäkerhetsverket finns det mer tips att få kring elprodukter, och då särskilt utlandsköpta via nätet.  Inom EU ställs det nämligen vissa krav angående säkerhet när elprodukter produceras och säljs. Utanför unionen är säkerhetskrav inte lika noggranna, i alla fall i vissa länder. Det gäller alltså att vara en kritiskt undersökande och uppmärksam konsument när det kommer till att köpa lampor på nätet.